Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία του δέρματος επιτυγχάνεται με την έγχυση στο χόριο ενός ισχυρού κοκτέιλ βιταμινών και αντιοξειδωτικών για να ανανεωθεί και να αναζωογονηθεί το δέρμα.

Κατά τη θεραπεία με στόχο την αναζωογόνηση, το δέρμα γίνεται πιο σφιχτό, λαμπερό και νεανικό. Οι θεραπείες είναι συνήθως εβδομαδιαίες για 4 με 6 εβδομάδες. Για την διατήρηση των αποτελεσμάτων γίνονται συνεδρίες συντήρησης.

Στη θεραπεία κατά της γήρανσης του δέρματος στόχος είναι η αντικατάσταση μετάλλων, βιταμινών και αμινοξέων που βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα στο δέρμα καθώς μεγαλώνουμε.

Η θεραπεία περιλαμβάνει την έγχυση ενός ειδικά παρασκευασμένου μίγματος φαρμάκων, ακριβώς κάτω από το δέρμα στην προβληματική περιοχή. Μία σταγόνα του διαλύματος χρησιμοποιείται σε κάθε σημείο ένεσης. Σκοπός είναι η άμεση έγχυση των απαραίτητων συστατικών στην προβληματική περιοχή με στόχο την βελτίωση της κυκλοφορίας, την αντικατάσταση χαμένων βιταμινών, μετάλλων και αμινοξέων ή για την τόνωση των επιπέδων του υαλουρονικού οξέος.

Η θεραπεία δεν είναι επώδυνη, αλλά υπάρχει μικρή ενόχληση. Εάν ο ασθενής νιώσει δυσφορία, ένα τοπικό αναισθητικό μπορεί να εφαρμοστεί πριν από τη θεραπεία.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία με Platelet Rich Plasma (PRP)

Η αυτόλογη θεραπεία είναι νέα αισθητική διαδικασία που κάνει χρήση των κυττάρων του ίδιου του ασθενή για την αποκατάσταση των βλαβών του δέρματος που έρχονται με την ηλικία.

Για την αυτόλογη μεσοθεραπεία συλλέγονται 8-24 ml αίματος με διαδικασία παρόμοια της εξέτασης αίματος.

Στη συνέχεια το αίμα περιδινείται σε φυγόκεντρο όπου διαχωρίζεται το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP) από τα ερυθρά κύτταρα του αίματος. Το PRP αναρροφάται με μια σύριγγα έτοιμη για την εκ νέου έγχυση στο δέρμα.

Μπορεί να προστεθεί μια μικροσκοπική ποσότητα χλωριούχου ασβεστίου για την ενεργοποίηση των αιμοπεταλίων, το χλωριούχο ασβέστιο βρίσκεται φυσικά στο αίμα.
Τοπική αναισθητική κρέμα μπορεί να εφαρμοστεί πριν από την έγχυση, ώστε η επανέγχυση να προκαλεί ελάχιστο έως καθόλου πόνο.

Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν άμεσα στην εργασία τους μετά τη διαδικασία.

Συνήθως τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά δύο εβδομάδες μετά την αγωγή και τα πλήρη αποτελέσματα περίπου τέσσερις μήνες μετά, σε αυτό το διάστημα τα αιμοπετάλια διεγείρουν την απελευθέρωση των παραγόντων ανάπτυξης που βοηθούν στην αναγέννηση του κολλαγόνου. Με την αύξηση του κολλαγόνου στο δέρμα, το δέρμα θα εμφανιστεί ανανεωμένο, με νεότερη και πιο φρέσκια όψη. Τα αποτελέσματα διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή.

Ο απαιτούμενος αριθμός θεραπειών ποικίλει και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η κατάσταση του δέρματος, τον τρόπο ζωής και τις προσδοκίες του ασθενούς. Συνήθως τρεις συνεδρίες με μεσοδιάστημα 4 έως 6 εβδομάδες είναι αποτελεσματικές. Αφού επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει να γίνονται θεραπείες συντήρησης κάθε 12-24 μήνες.

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων της αυτόλογης μεσοθεραπείας επίσης ποικίλει, συνήθως όμως η διάρκεια είναι έως τους 18 μήνες.