Ανάπλαση Δέρματος με Laser

Αν η γήρανση, η ακμή, ή η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο έχουν αφήσει στο πρόσωπο κηλίδες, ουλές, ρυτίδες ή γραμμές, η λέιζερ ανάπλαση του δέρματος μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να φανεί νεότερο και πιο υγιή.

Η λέιζερ ανάπλαση του δέρματος αφαιρεί τα στρώματα του δέρματος διαδοχικά και με ακρίβεια. Τα νέα κύτταρα του δέρματος που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της επούλωσης δίνουν στο δέρμα μια πιο σφιχτή, νεανική όψη. Η διαδικασία μπορεί να γίνει μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλες αισθητικές επεμβάσεις στο πρόσωπο.

Fractional Laser Θεραπεία

Η κλασματική θεραπεία με λέιζερ είναι μια μη επεμβατική θεραπεία που χρησιμοποιεί μια συσκευή για να παραδώσει μια δέσμη λέιζερ η οποία χωρίζεται σε χιλιάδες μικροσκοπικές ζώνες θεραπείας που στοχεύουν σε ένα κλάσμα του δέρματος κάθε φορά. Η διαδικασία είναι ανάλογη με μια φωτογραφική εικόνα η οποία ενισχύεται ή τροποποιείται pixel προς pixel.

Η fractional laser θεραπεία κατάφερε να συνδέσει τις επεμβατικές και μη επεμβατικές τεχνικές λέιζερ που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του δέρματος που είναι κατεστραμμένο από τον ήλιο και τη γήρανση. Ενώ οι επεμβατικές θεραπείες με λέιζερ λειτουργούν κυρίως στην επιδερμίδα (κύτταρα στην επιφάνεια του δέρματος) και οι μη επεμβατικές στοχεύουν αποκλειστικά το δερματικό κολλαγόνο (το μεσαίο στρώμα του δέρματος), η κλασματική θεραπεία λέιζερ λειτουργεί τόσο επιδερμικά όσο και δερματικά.

Τα fractional laser χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία:

  • Ρυτίδων και λεπτών γραμμών του προσώπου.
  • Δερματικών βλαβών από τον ήλιο.
  • Μελάγχρωσης του δέρματος που σχετίζεται με τη φωτογήρανση.
  • Χειρουργικών ουλών και ουλών ακμής.

Η fractional laser θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους δέρματος, αλλά οι τεχνικές ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς, τον τύπο του δέρματος, την έκθεση στον ήλιο και τη θέση της βλάβης. Η fractional θεραπεία με λέιζερ μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες δερματικές θεραπείες.

Fractional Laser CO2 Resurfacing

Η τεχνική αφαιρεί στρώματα του ιστού του δέρματος με κλασματοποιημένη μέθοδο, στήλες δέρματος αφαιρούνται, αφήνοντας το δέρμα γύρω από κάθε στήλη ανέπαφο για να βοηθήσει στην επούλωση, για να μειώσει της ηλιακές ή ηλικιακές πανάδες, τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες, τις ουλές, τον άνισο χρωματισμό, τη χαλάρωση του δέρματος, της υφής, τον θαμπό τόνο και το αραιωμένο στρώμα του κολλαγόνου στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο στήθος.

Αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη θεραπεία καθώς μία θεραπεία είναι σαν να έχουν εφαρμοστεί πολλαπλές άλλες μη επεμβατικές θεραπείες. Είναι επίσης η καλύτερη θεραπεία για προχωρημένη βλάβη του δέρματος και ρυτίδες.