Ανανέωση και Αναζωογόνηση του Δέρματος

Ανανέωση με λέιζερ

Η αναζωογόνηση και ανανέωση του δέρματος με λέιζερ είναι μια μη επεμβατική αισθητική θεραπεία σχεδιασμένη για να αφαιρεί τις ατέλειες του δέρματος και να διεγείρει την αύξηση της παραγωγής του κολλαγόνου που εργάζεται για να βελτιώσει τη συνολική εμφάνιση του δέρματος. Οι θεραπείες αυτές θεωρούνται πολύ ασφαλείς, υπάρχουν παρενέργειες, αλλά αυτές είναι συνήθως ελάχιστες και είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν.

Μείωση των ορατών ατελειών του δέρματος

Υπάρχουν αρκετές περιοχές του δέρματος που μπορούν να αντιμετωπιστούν χρησιμοποιώντας την ανανέωση με λέιζερ. Οι θεραπείες εφαρμόζονται στο πρόσωπο, στα πόδια, στα χέρια, στον κορμό και στα χέρια.
Οι θεραπείες προσώπου είναι φυσικά οι πιο περιζήτητες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εμφάνιση του δέρματος του προσώπου έχει μεγάλη επίδραση στην γενική εμφάνιση. Το λείο, χωρίς ρυτίδες δέρμα του προσώπου δίνει την αίσθηση νεότητας και υγείας.

Οι τύποι των ατελειών του δέρματος που μπορούν να γίνουν λιγότερο ορατές ή να εξαφανιστούν εντελώς, είναι οι εξής:

  • Λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια (ή κάτω από αυτά), ρυτίδες στο μέτωπο ή γύρω από το στόμα.
  • Ουλές γενικά και ουλές ακμής ειδικότερα.
  • Ηλιακές βλάβες.
  • Εκ γενετής σημάδια (όπως επιδερμικοί ή γραμμικοί σπίλοι).
  • Διευρυμένοι πόροι (κυρίως στην μύτη και γύρω από αυτή).
  • Κηλίδες (που τείνουν να εμφανίζονται με την ηλικία).
  • Βλάβες του δέρματος που προκαλούνται από ροδόχρους ακμή, υπέρ-μελάγχρωση (που μπορεί να είναι αποτέλεσμα υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο), αγγειακές βλάβες και άλλα.

Η αναζωογόνηση και ανανέωση του δέρματος με λέιζερ γίνεται με την προβολή ενός φωτός λέιζερ πάνω στις βλάβες. Η χορηγηθείσα ενέργεια προκαλεί τα προβληματικά κύτταρα να θερμανθούν και να διασπαστούν σε ουσίες οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να απορροφηθούν και να αποβληθούν μέσω της ροής του αίματος. Οι βλάβες που αντιμετωπίζονται βρίσκονται στην επιφάνεια του δέρματος, στο χόριο, αλλά η ενέργεια του λέιζερ θερμαίνει επίσης, μέχρι τους ιστούς της επιδερμίδας, αυτό προκαλεί αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου που βελτιώνει τη συνολικής εικόνα του δέρματος.

Η ακρίβεια του λέιζερ επιτρέπει στους ιατρούς να στοχεύουν με μεγάλη ακρίβεια τις βλάβες.

Διαφορετικά χρωμοφόρα στοχεύονται κατά την θεραπεία διαφόρων τύπων δερματικών βλαβών, για παράδειγμα τα χρωμοφόρα αιμοσφαιρίνης στοχεύονται για την εξάλειψη αγγειακών βλαβών, ενώ κατά τη θεραπεία μελαγχρωματικών βλαβών στοχεύονται τα χρωμοφόρα μελανίνης.

Με καλλυντικά προϊόντα

Εκτός από τη μέθοδο των λέιζερ υπάρχει και η επιλογή των λοσιόν. Τα προϊόντα, χωρίς paraben, με υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκολικό οξύ, αντιοξειδωτικά και πεπτίδια είναι ιδανικά για την απολέπιση του δέρματος και την ανανέωση. Αφήνουν το δέρμα φρέσκο, απαλό και λαμπερό, αντιστρέφοντας τα σημάδια της γήρανσης.

Φυσικά, ιδανικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται με το συνδυασμό λέιζερ και ειδικών καλλυντικών προϊόντων.