Μια συνέργεια μεταξύ της υγείας του δέρματος και την φροντίδα ομορφιάς, τα δερμοκαλλυντικά προϊόντα διακρίνονται γιατί συνδυάζουν την δερματολογία με την αισθητική δερματολογία χρησιμοποιώντας μια πιο ιατρική προσέγγιση σε σχέση με άλλα καλλυντικά προϊόντα.

Τα δερμοκαλλυντικά κάνουν χρήση της ιατρικής έρευνας για την προώθηση των αισθητικών στόχων. Πληρούν τις υψηλές προδιαγραφές κατασκευής της φαρμακευτικής βιομηχανίας, επιδεικνύοντας έτσι την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους.

Για να χαρακτηριστεί ένα προϊόν δερμοκαλλυντικό, πρέπει να περιέχει ενεργά συστατικά των οποίων η αποτελεσματικότητα ενάντια σε έναν συγκεκριμένο πρόβλημα έχει αποδειχθεί μέσω αυστηρών εργαστηριακών δοκιμών.
Τα δερμοκαλλυντικά είναι ειδικά σχεδιασμένα για την αποκατάσταση της υγείας του δέρματος. Προστατεύουν από τις πολλές πιέσεις της σύγχρονης ζωής και τη φυσική γήρανση του δέρματος.

Τα δερμοκαλλυντικά προϊόντα αποτελούνται από λεπτά μόρια που διεισδύουν στο χόριο. Σε αυτό το βάθος, οι κρέμες έχουν βέλτιστη επίδραση στη:

  • Διόρθωση προβλημάτων.
  • Προστασία των ιστών του δέρματος.
  • Αποτροπή ανεπιθύμητων σημαδιών, όπως ρυτίδες.

Έχουν την δυνατότητα να αποκαθιστούν τη φυσική ισορροπία του δέρματος με τη χρήση ενεργών συστατικών για στοχευμένα, μακράς διαρκείας αποτελέσματα.

Οι τρεις στόχοι των δερμοκαλλυντικών είναι:

Προστασία: Μία από τις βασικές αρχές αυτών των προϊόντων είναι η προστασία του δέρματος από τα σημάδια της γήρανσης που προκαλούνται από τον ήλιο και εξωτερικούς παράγοντες με τη χρήση ενεργών συστατικών που μάχονται ενάντια στις ακτίνες UV και τη ρύπανση – SPF, αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη παράγοντες.

Ενυδάτωση: Αποτροπή του δέρματος από την πρόωρη γήρανση με την πλήρη ενυδάτωση, η οποία επιτρέπει στο δέρμα να αναγεννηθεί και να καταπολεμήσει τους εξωτερικούς παράγοντες – υαλουρονικό οξύ, αμινοξέα, μεταλλικά άλατα, πολυσακχαρίτες.

Διόρθωση: Ορισμένα προϊόντα καταπολεμούν τα σημάδια της γήρανσης με τη διόρθωση βλάβης μέσω της χρήσης των βασικών συστατικών, όπως άλφα-υδροξύ οξύ, βουτυλοϋδροξυανισόλη, βιταμίνη Α, πεπτίδια.

Η αύξηση των γνώσεων και η μεγαλύτερη ζήτηση από γυναίκες και άνδρες για πραγματικά αποτελεσματικά προϊόντα έχουν ενθαρρύνει την ανάπτυξη και την άμεση διαθεσιμότητα προϊόντων που παλαιότερα περιορίζονταν στον τομέα της ιατρικής.