Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και γίνεται πιο ξηρό. Απαιτείται ενυδάτωση εξωτερικά αλλά και εσωτερικά ώστε να υπάρξει   αποκατάσταση της ελαστικότητας. Το δέρμα που είναι ξηρό τείνει να φαίνεται θαμπό και να αναπτύσσει λεπτές γραμμές και ρυτίδες πιο γρήγορα.

Οι καιρικές συνθήκες επίσης μπορούν να συμβάλουν στην περαιτέρω καταστροφή αυξάνοντας την ξηρότητα στο δέρμα. Πολλοί άλλοι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα, όπως χαμηλή υγρασία, ορισμένες ιατρικές παθήσεις όπως δυσλειτουργία θυρεοειδούς αδένα, ψωρίαση, ατοπική δερματίτιδα, ιχθύωση, έκζεμα. Ορισμένα φάρμακα καθώς και η υπερβολική χρήση σε σαπούνια μπορούν επίσης να αφυδατώσουν το δέρμα.

Η ενυδάτωση είναι το θεμέλιο της υγιούς, λαμπερής επιδερμίδας. Ο ερεθισμός του δέρματος έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα σημάδια της γήρανσης.

Επιλογές ενυδάτωσης:

HydraFacial MD®

Η HydraFacial MD® είναι μία αναζωογονητική θεραπεία που μπορεί να εφαρμοστεί μόλις σε 30 λεπτά. Αποδίδει την μακροπρόθεσμη υγεία του δέρματος και μπορεί να προσαρμοστεί για να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες ανάγκες όλων των τύπων δέρματος. Προσφέρει άμεσα, αισθητά αποτελέσματα χωρίς διαστήματα διακοπής ή ερεθισμούς.

Η θεραπεία HydraFacial MD® απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και εξάγει συσσωρευμένη βρωμιά, ενώ ταυτόχρονα καθαρίζει και ενυδατώνει με ειδικής σύνθεσης ορούς το δέρμα. Η θεραπεία είναι καταπραϋντική, αναζωογονητική, χωρίς ερεθισμούς και με άμεσα αποτελέσματα.

Ειδικά ενέσιμα εμφυτεύματα (dermal fillers) που παρέχουν ενυδάτωση και ελαστικότητα στο δέρμα

Τα ενέσιμα εμφυτεύματα έχουν μια σειρά ενυδάτωσης που χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος και την ανανέωση του. Το υαλουρονικό οξύ σε αυτές τις ενέσεις είναι ένα πολύ μικρό μόριο το οποίο προσελκύει και δεσμεύει το νερό, ενυδατώνοντας το δέρμα εσωτερικά. Συνήθως απαιτούνται τρεις θεραπείες για βέλτιστα αποτελέσματα, τα οποία διατηρούνται για έξι μήνες έως ένα έτος.

Η θεραπεία εφαρμόζεται με πολλαπλές εγχύσεις στο δέρμα αφού αρχικά έχει εφαρμοστεί κάποια αναισθητική κρέμα για την μείωση της αίσθησης των τρυπημάτων. Η διαδικασία διαρκεί περίπου είκοσι λεπτά. Ο ερεθισμός και το ελαφρύ πρήξιμο είναι προσωρινά και διαρκούν από ελάχιστες ώρες έως δύο μέρες, ανάλογα με το σημείο έγχυσης.

Αυτή η θεραπεία είναι καλή για το ώριμο, γηρασμένο δέρμα με ηλιακές βλάβες, λεπτές γραμμές, ρυτίδες και ξηρότητα. Ο αριθμός των συριγγών που απαιτείται για να εφαρμοστεί η θεραπεία για μια συγκεκριμένη περιοχή εξαρτάται από την κατάσταση του δέρματος, η οποία αξιολογείται από τον ιατρό πριν από την εφαρμογή.

Platelet Rich Plasma Therapy (PRP)

Η χρήση της PRP θεραπείας ως αντιγηραντική θεραπεία προσώπου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Αυτή η φυσική και ασφαλή θεραπεία χρησιμοποιεί το αίμα του ίδιου του ασθενή, το οποίο εξάγεται και εμπλουτίζεται (χωρίς χημικά ή πρόσθετα) σε μια εύκολη και άνετη διαδικασία και στη συνέχεια εκ νέου εγχέεται στο πρόσωπό μέσα από μικροσκοπικές εγχύσεις στο μεσόδερμα.

Τα οφέλη αυτής της προσέγγισης είναι οι φυσικές και αυτο-θεραπευτικές επιδράσεις της αναγεννημένης επιδερμίδας, της βελτιωμένης ζωτικότητας του δέρματος, της βελτίωσης του κατεστραμμένου από τον ήλιο δέρματος και της καλύτερης ενυδάτωσης του δέρματος.

Τοπικά Καλλυντικά

Το ξηρό, αφυδατωμένο δέρμα όχι μόνο φαίνεται θαμπό και άψυχο, αλλά μπορεί να είναι εξαιρετικά δυσάρεστο. Επιπλέον, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Η χρήση τοπικών προϊόντων αντι-γήρανσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά, πεπτίδια, βιταμίνες και χωρίς paraben, βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων, στη σύσφιξη και στην ενυδάτωση του δέρματος, ειδικά εάν συνδυαστεί με κάποια από τις παραπάνω θεραπείες.