Θεραπεία με Λέιζερ

H λιπόλυση με λέιζερ είναι μια ελάχιστα επεμβατική μορφή της αισθητικής χειρουργικής η οποία έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει τη περίσσεια σωματικού λίπους. Περιλαμβάνει τη χρήση ενός λέιζερ, σε διάφορα μήκη κύματος, για να διαλύει ταχέως τη περίσσεια λίπους στις περιοχές-στόχους, όπως μηρούς, κοιλιά, χέρια, λαιμό και ορισμένα μέρη του προσώπου.

Η διαδικασία λιπόλυσης με λέιζερ δεν απαιτεί τη χρήση γενικής αναισθησίας. Το φως του λέιζερ προκαλεί οίδημα και ρήξη των λιποκυττάρων. Όταν το λίπος τήκεται, μπορεί είτε να απορροφηθεί από το σώμα ή να αφαιρεθεί από τον ιατρό.
Ταυτόχρονα, το λέιζερ σφίγγει επίσης το περιβάλλον δέρμα για να αποτρέψει τη χαλάρωση μετά την απομάκρυνση του ανεπιθύμητου λίπους.

 

Θεραπεία με Ραδιοσυχνότητες

Η ενέργεια ραδιοσυχνότητας διαπερνά τα στρώματα του δέρματος για την επιλεκτική θέρμανση του ιστού του δέρματος όπου είναι ενσωματωμένες οι ίνες κολλαγόνου. Η τοπική θέρμανση προκαλεί άμεση συστολή των ινών κολλαγόνου και τα λιπώδη κύτταρα συρρικνώνονται, ενώ οι ινοβλάστες διεγείρονται για να παράγουν νέο κολλαγόνο και ελαστικές ίνες. Το αποτέλεσμα είναι πιο σφιχτό, πιο λείο, νεανικό δέρμα με μια ορατή σύσφιξη. Τα κύτταρα λίπους μειώνονται και η κυτταρίτιδα είναι πολύ λιγότερο αισθητή.

Οι περισσότεροι ασθενείς παρατηρούν άμεση διαφορά στη σύσφιξη του δέρματός τους, αλλά τα αποτελέσματα εξακολουθούν να εμφανίζονται κατά τις ημέρες μετά τη θεραπεία. Το δέρμα είναι εξαιρετικά λείο και ο μυϊκός τόνος βελτιωμένος. Συνήθως, πολλαπλές συνεδρίες απαιτούνται, συνήθως 1 κάθε εβδομάδα έως ότου γίνουν περίπου 4-8 θεραπείες συνολικά, αυτό εξαρτάται από τα αποτελέσματα που θέλει ο ασθενής σε συνδυασμό με την άποψη του ιατρού.

Κανονικά δεν υπάρχουν παρενέργειες από τη θεραπεία, αλλά μερικοί ασθενείς παρουσιάζουν ερεθισμό στην περιοχή της θεραπείας ο οποίος όμως συνήθως υποχωρεί σε 30 λεπτά μετά τη θεραπεία.